80 dkg sertés szűzpecsenye, vagy tarja,
6dkg füstölt szalonna,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 vöröshagyma,
3- gerezd fokhagyma,
1 ek sertészsír vay étolaj,
fűszerpaprika,
őrölt bors,
só,
majoránna ízlés szerint.
1 kg burgonya,
10 dkg zöldborsó
A felaprított hagymát a szalonnán megpirítottam, majd hozzáadtam a húst, egy picike vizet, majd sóztam borsoztam, és elkezdtem főzni.
Egyszer adtam hozzá szintén egy picike vizet, hogy hadd főjön jó puhára a hús.
Amikor már majdnem jó volt a hús, hozzáadtam a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd összepirítottam őket.
Ezalatt lereszeltem a fokhagymát, és a legvégén hozzáadtam a húsos részhez egy kevéske őrölt pirospaprikával pedig.
A már kisült krumplival összekevertem, és kész. Lehet tálalni, savanyúsággal vagy kompóttal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.