50 dkg brokkoli
1 fej voroshagyma
1 fej lilahagyma
2 szelet szalonna (opcionális)
olaj
húsleveskocka
1 dl tejszín
10 dkg gouda sajt
só
orolt bors
http://www.toldifuszer.hu/
A brokkolit rózsáira szedjuk, megmossuk és felszeleteljuk. A hagymákat apró kockákra vágjuk és olajban uvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt szalonnát, majd a brokkolit is, amit rovid ideig párolunk még. 1 liter vízzel felontjuk, majd amikor forr a víz, beledobjuk a húsleveskockát (2 darabot tettem bele) és a tejszínt, majd lefedve 10-15 percig fozzuk. A sajtot durvára reszeljuk. A levest mixerrel is lehet pépesíteni, aki nem szereti a nagy zoldségdarabokat benne. Sózzuk, borsozzuk. Beletehetjuk a 10 dkg reszelt sajtot is a levesbe és olvadni hagyjuk vagy egy tányérba merve a levest a maradék sajttal megszórjuk.
Pirított kenyeret vagy krumplis pogácsát tálalhatunk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.