50 dkg brokkoli
3-4 szál sárgarépa
50 dkg csirkemell
6-8 szelet bacon
só
bors
olaj / vaj
Besamelhez:
5 dkg vaj
5dk g liszt
5 dl meleg tej
reszelt sajt ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
szerecsendió
só
bors
A brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát karikára vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük. Amikor megfőtt, lecsepegtetjük. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, befűszerezzük és mindkét oldalát gyorsan átsütjük, majd csíkokra vágjuk.
Elkészítjük a besamel mártást: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet (maradjon halvány!). Fokozatosan felöntjük meleg tejjel, sűrűsödésig főzzük. Beleszórjuk a sajtot, addig keverjük, míg elolvad. Fűszerezzük és belereszeljük a fokhagymát.
Egy jénai edényt vagy tepsit kikenünk vajjal,megrakjuk brokkolirózsákkal rászórjuk a sárgarépát, a csíkokra vágott csirkemellet és feldarabolt bacont. Lerétegezzük. Ráöntjük a besamel mártást, előmelegített sütőbe tesszük és kb. fél órát a sütőbe átsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.