Nagyon szép!!:))
A tésztához:
500 g finomliszt búzacsirával
30 g élesztő
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál só
2 evőkanál olvasztott vaj
300 ml langyos tej
A töltelékhez:
250 g házi lekvár
A kenéshez:
1 db tojás sárgája
1.Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Dagasztás után még tovább hagyjuk kelni 40 percig.
2. Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy üvegpohárral köröket szaggatunk ki belőle, 19 darabot.
3.Mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt.
4.Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, és egymás után beletesszük a bukta gombócokat úgy, hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojás sárgájával lekenjük a buktasereget.
5.Betesszük a hideg sütőbe, hagyjuk kelni még 15 percig, majd a sütőt 190 fokra tenni és sütni 30 percig. /20 perc után papirt tenni a tetejére ne hogy megpiruljon nagyon./ Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.