Tésztàhoz:
1 db tojàs
10 dkg finomliszt
2 teàskanàl cukor
1 dl tej
0,5 dl vìz
Almàhoz:
4-5 db nagyobb alma édes-savanyú is lehet
finomliszt hempergetéshez
1-2 evőkanàl porcukor + 1 késhegynyí fahéj a szóràshoz
Sütéshez:
2,5 dl napraforgó olaj
1.
Az almàt meghàmozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikàkra szeljük.
Kevés lisztben megforgatjuk.
2.
A tojàsból, lisztből, cukorból, tejből és vízből palacsintatésztàt keverünk.
3.
Az olajat felfórrósítjuk.
4.
Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikàkat belemàrtjuk a palacsintatésztàba és forró olajban kb.10 perc alatt mindkét oldalàt megsütjük.
5.
Papírtőrlőre szedjük.
6.
Fahéjas porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.