6 szép alma,
sűrű palacsintatészta (a lisztben fél adag sütőpor elkeverve
lekvár
Az almát kimagvalom, 1-2 cm-es szeletekre vágom (keresztbe).
Először az almát van. cukorral és fahéjjal meghintem, állni hagyom, majd letörlöm és a sűrű palacsinta-tésztába mártom, utána forró olajba tesze. Hirtelen átsütöm, papírtörlőre szedem, újra beszórom van. cukorrqal.
Amikor elfogyott az alma, előveszem Nagymamám 100 éves öntöttvas tarkedli-sütőjét, olajat melegítek benne, lassú tűzön sütöm, forgatom. Unokák kedvence ez is!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.