Hozzávalók:
1 kg Burgonya
1 tk tárkony
1 fej Hagyma
1 evőkanál Tejföl
1 tk Só
1 csipet bors
1 evőkanál vaj
A hagymát megpucoljuk,a lábasban megpirítjuk a vajon majd megsózzuk és kis lángra visszavéve hagyjuk dinsztelődni. Ezalatt meghámozzuk a krumplit és feldaraboljuk , majd feljebb vesszük a hagyma alatt a lángot és megfuttatjuk őket. Nem kell sokáig csinálni ezt, csak pár percig. Utána felengedjük a vízzel, hogy jól ellepje és kis lángon hagyjuk rotyogni 30 percig. Miután ellenőriztük hogy megfőtt akkor összeturmixoljuk.
Turmixolás után sűrű lesz a leves, nem kell megijedni, csak öntsük fel vízzel, és szabadon alakíthatjuk, milyen sűrűségű legyen . Most kerül bele a bors a tárkony majd a tejföl, és lehet utána ízesíteni.
Tálalás pirított kenyérrel és sárgarépás leves gyönggyel ajánlott. Nálunk utóbbi volt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.