Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Burgonyafánk

felvitel dátuma: 2019-02-24 18:03:27       mai nézettség: 2       nézettség: 1019
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg burgonya
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 db tojás
1 ek olaj
csipet cukor
csipet só

olaj a sütéshez

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A főtt burgonyát összetörjük, majd a liszttel, a tejben cukorral felfuttatott élesztővel, tojással, sóval jól összegyúrjuk, (ha szükséges pici tejet tehetünk még hozzá, lágyabb, de jól gyúrható tésztát kapjunk) az olajat beledolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, 5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, letakarva kelesztjük legalább fél órát.
160 fokra felmelegített bő olajban mindkét oldalát megsütjük.
Édesen és sósan is nagyon finom. 
Sajttal megszórva, illetve porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
régi recept

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.