1 kg burgonya
1 evk só,
1 tojás
40 dkg liszt(,amennyit fel vesz)
1 sárgarépa,
1 gyökér
1 közepes vöröshagyma
1,5 dl étolaj
2 gerezd fokhagyma,
1 közepes burgonya.
1 csípet köménymag,1 babér levél
A burgonyát meghámozzuk,és apróra szeljük,és annyi vízben főzzük meg ,hogy a víz el lepje,és kicsi sót teszünk a főző lébe,és amikor kész ,le szürjük a burgonyát,és apróra törjük,,közben a zöldségeket meg tisztítottuk,és karikára szeltük,és az egyszem burgonyát fel szeltük kockára,és a másfél dl étolajat egy ,3 vagy 4 literes lábasba tesszük és a vöröshagymát apróra vágva az olajba tesszük,és meg dinszteljük,és közben hozzá adjuk a felaprított zöldségeket,és dinszteljuk még kicsit és egy evk őrölt piros paprikát teszünk még a dinsztelt zöldségre,és annyi vízzel engedjük fel,hogy bőven el lepje,és hozzá fogunk főzni,és amikor már pici híja,hogy teljesen puha a ződségünk,és ekkor tesszük bele a fűszereket,és a sót,és tovább lasú lángon főzzük,és a burgonyát amit össze törtünk,rá teszünk egy tojást,és annyi lisztett ,hogy jól formélható tészta legyen,és gombócokat készítünk,és a forrásban lévő levesbe tesszük a gombócokat eg időben,és még szűk nyolc tíz percig főzzük,és kész. ( lestyán ha van,nagyon jó illatot,és ízt kölcsönöz))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.