Hozzávalók:
500 g liszt, 250 g áttört főtt burgonya, 1 csapott ek cukor, 200 ml tej 2,8 % 30 g élesztő,( friss ) 1 mk só
Sütéséhez: bőven étolaj
Ízesítéshez: 20%- tejföl, fokhagyma, só, trappista sajt
Elkészítése:
A langyos tejbe tegyük bele a cukrot, és az élesztőt. Majd hagyjuk 5-10 percig pihenni a keveréket, hogy az élesztő felfusson.
Tegyük egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, majd tegyük hozzá a főtt, áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt is.
Most alaposan dolgozzuk el a tésztát, tálba takarjuk le egy konyharuhával, és meleg - helyen kb 45 percen át kelesszük.
A két-háromszorosára kelt tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra, majd egy vizespohárral szaggassunk ki belőle darabokat.
A kiszúrt darabokat 10-20 percig pihentessük, úgy, hogy ne kelhessenek össze, majd kezünkkel kissé húzzuk szét őket lángos alakúra.
Melegítsünk olajt egy nagy serpenyőben, és egyenként süssük ki a lángosokat - egyszer forgatva. A kisült lángosokat ne tegyük egymásra! Egy szalvétával fedett tálcán terítsük szét őket.
Ahogy kisültek a lángosok, fokhagymával, tejföllel kenjük le, reszelt trappista sajttal bőségesen szórjuk meg!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.