Harminc perc sütés után félig nyers maradt a krumpltöltelék a paprikában. Talán majd megpróbálom reszelt főtt krumplival, akkor lehet hogy sikerül.
6 db paprika
1 kg burgonya
Vegeta
Bors 3
ek olaj
Petrezselyemzöld
(ízlés szerint)
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, enyhén besózzuk.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A lereszelt burgonyát, hideg vízbe tesszük,majd kinyomkodjuk.
Ízesitjük: vegetával, borssal, petrezselyemmel és meglcsoljuk olajjal( kb 2-3 ek), majd a paprikák belsejébe töltjük.
Tűzálló tálba tesszük,olajjal meglocsoljuk és előmelegített 190 fokos (légkeveréses 170 fok) sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Félidőben fóliával takarjuk le, nehogy megégjen!
Tipp: tehetünk a masszába: szalonnát, sajtot, vöröshagymát...
- A többi már csak fantázia kérdése.
Sült húsok mellé kiváló köretként szolgálhat, de önmagában is.
Jó étvagyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.