Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg finomliszt
2 tojás
A töltelékhez:
30 dkg darált marhahús
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 zeller
1 ek petrezselyem házi szárított
6 dkg sonka
5 dkg házi ketchup a bolti is megteszi
4 paradicsom
1,5 dl száraz fehérbor
3 dkg finomliszt
szerecsendió
A mártáshoz:
9 dkg vaj
1 evőkanál liszt
10 dkg reszelt parmezán
2 evőkanál húsleves
só, bors
Tetejére parmezán sajt
A Cannelloni tészta nagyon finom ,de én most mindent házilag készítettem .
Egy finom Olaszos étel különlegességet kóstolhatunk meg ebben a receptben.
A tojást dolgozzuk össze a liszttel, fedjük le egy konyharuhával, és pihentessük 20 percig. Majd nyújtsuk ki 2 cm körülire.Vágjunk ki kb. 30 darab 10x10 cm-es négyzetet, tegyük forró, sós vízbe és 30 másodpercig hagyjuk benne .Ezután csepegtessük le
A vajat forrósítsuk fel, tegyük hozzá a vékony csíkokra vágott répát, hagymát és zellert, szórjuk rá a petrezselymet, majd közepes lángon pároljuk össze. Adjuk hozzá a darált húst is, aztán a sonkát, is. Fűszerezzük, főzzük össze, öntsük rá a bort, és főzzük tovább addig, amíg besűrűsödik. Adjuk hozzá a lisztet, a paradicsomot és 1-2 evőkanál húslevet. Főzzük még kb 40 percig.
Töltsük meg a tésztát: a közepére tegyünk a szószból, majd tekerjük fel. Helyezzük sorba egy nagyméretű, vajjal kikent tűzálló tálba. A maradék szószt öntsük a tetejére, tegyünk rá reszelt parmezánt. Süssük kb. 200 fokon kb. 20 percig.
A tészta eredete :A cannelloni az itáliai Piemontból származó, igen nagy átmérőjű, hengeres csőtészta.
Alakjának köszönhetően kitűnően tölthető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.