50 dkg spagetti
1 tojás
10 dkg bacon
20 dkg füstölt sonka
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
20 dkg trappista vagy parmezán sajt
4 dl főző tejszín
Előkészítés: A szalonnát és a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát ropogósra sütjük. Rátesszük a sonkát és az átnyomott fokhagymát. Egy tálban villával felverjük a tojást. A szalonnás-sonkás raguhoz hozzáöntjük a tejszínt és a reszelt sajt felét. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Kis lángon néhány percig óvatosan forraljuk míg a mártás kicsit besűrűsödik. A tésztát sós vízben kifőzzük tálaláskor még megszórhatjuk reszelt trappista vagy parmezán sajttal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.