Hozzávalók:
3 kg cékla, 3 dl 10%-os ecet, 20 dkg cukor,2 evőkanál só, 1 kávéskanál köménymag, üvegenként 1 késhegynyi tartósítószer. torma,
Elkészítés:
A céklákat jó alaposan megmossuk, majd annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük. Kb. 1 órát szoktam főzni, nem szoktam teljesen puhára főzni. Ha megfőtt leöntjük a főzőlevet és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, meghámozzuk,
és vékony szeletekre vágjuk. Elkészítjük a felöntő levet is. 2 liter vízbe tesszük a cukrot, sót, köménymagot és az ecetet, majd felforraljuk. Üvegbe tesszük a céklaszeleteket, és rá öntjük az ecetes levet, amíg ellepi, a tetejére tesszük a késhegynyi tartósítót, és jól rácsavarjuk az üveg tetejét.
Egy nagyobb lábasba tesszük, az üvegeket öntünk alájuk vizet és feltesszük a tűzre forrni. felforrt, még 10 percig forraljuk, majd takarók közé téve hagyjuk kihűlni. (dunsztoljuk)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.