Henger alakú cékla
víz,
ecet,
só,
cukor,
őrölt kömény,
reszelt friss torma
kevés szalicil
A céklát megmosom jól, majd meghámozom még nyersen, aztán megint megmosom.
Henger alakú a cékla, ez jobb mint a kerek. Ketté hasítom, meg ahány felé kívánja, felszeletelem, aztán megfőzöm sós vízben.
A megfőtt céklát kiszedem, lecsepegtetem, üvegbe rakom és elkészítem a felöntőlét.
Megsaccolom mennyi lé kell és amiben főtt a cékla azt kipótolom, teszek bele cukrot ízlés szerint és tormát, lehet úgy is hogy egy darabkát beleteszünk az üvegbe, én lereszeltem és a vízbe raktam az őrölt köménnyel együtt, majd adtam hozzá ecetet is, ezekkel újra felfőztem a lét és megtöltöttem az üvegeket.
Lezárás előtt tettem minden üvegbe egy pici szalicilt és száraz dunsztba raktam ahol kihűlésig vannak..
Itt 12 üveggel lett, amihez 5 liternyi víz, 4 deci ecet (20 %), 3 teáskanálnyi só, 3 mokkáskanál őrölt kömény, jó evőkanálnyi reszelt torma és annyi cukor lett téve hogy édeskés legyen.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.