cékla
alma
mandarin (v. narancs)
citromlé
méz
csípős magos mustár
csipet só
olívaolaj
mandula
A céklát jól megmosni, majd annyi vízbe hogy jól ellepje, feltenni főni.
Ha puhára főtt, akkor megpucolni, majd ízlés szerinti méretűre felvágni. (én kb. 1 órán át főztem)
Az almát meghámozni, és szintén ízlés szerint feldarabolni.
A mandarint megpucolni, majd gerezdekre szedni. (narancs esetén, kisebb darabokra összevágni)
Egy tálba belenyomni a citromlevet, majd hozzáadni a mézet, a mustárt, csipet sót és az olívaolajat és jól összekeverni. (aki édesebben szereti egy pici cukrot, vagy édesítőszert is tehet hozzá)
Ezután beletenni a feldarabolt céklát és a gyümölcsöket, majd kézzel jó alaposan összeforgatni.
Legalább egy óráig állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben többször kézzel kicsit összeforgatni.
Tálaláskor a tetejét pirított mandulával megszórni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.