1 cs babapiskóta, 2 cs. vanilia puding, 1 cs.tejszinhabpor, 3 ekanál cukor, 2 citrom, 2 kanál zselatin, 1 cs.gyümölcszselé cukorka, 8 dl tej, 20 dkg ráma
A vanília pudingokat a cukorral és 1/2 liter tejjel megfőzzük, belenyomjuk a 2 citrom levét, és belereszeljük a citromok héját, zselatinnal sűrítjük.
A tejszinhabport a maradék tejjel felverjük.
A rámát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz és a felvert tejszínből is teszünk hozzá 4 kanállal. 1 szív alaku tortaformát szorosan lerakunk babapiskótával, ráöntjük a krém felét, majd újabb sor babapiskóta, arra kenjük a krém másik felét. A tejszinhabbal bevonjuk a torta tetejét 1 cm magasan, majd 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Ezután levesszük a tortaforma oldalát s a maradék habbal a süti oldalát is bekenjük. A tetejét cukros mogyoróval megszórjuk, gyümölcszselé cukorral díszítjük.
Páromnak szülinapjára készítettem, üdítő, szép és finom!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.