Nagyon szépen és hálásan köszönöm a receptet, tökéletes. <3 Plussz az oldalt is ahol a keksz recept is megvan! *****
A "tésztához"
50 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
2 ek kakaópor
2 ek instant kávé
10 dkg eritrit
kb.1.5 dl tej (rizstej)
A krémhez:
fél cs. GM vaníliás pudingpor
1.5 dl tej (rizstej)
25 dkg vaj v margarin
20 dkg eritrit
1 db Bio citrom leve és héja
A hempergetéshez:
Kókuszreszelék
A "tészta" hozzávalóit összegyúrjuk, a tejet apránként adagolva hozzá, a masszának könnyen gyúrhatónak, nyújthatónak kell lenni.
A pudingport az eritrittel édesített tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A puha vajat (margarint) robotgép segítségével kihabosítjuk, kanalanként hozzáadjuk a pudingot is, habosra kevertetjük, majd a citrom levével és lereszelt héjával ízesítjük.
A kekszes masszát 2 felé osztjuk, majd egyenként 2 alufólia között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével, és szorosan feltekerjük, ugyanígy járunk el a másik tekerccsel is. Alufóliába csomagolva pár órára a hűtőbe tesszük, majd a fóliából kibontva, kókuszreszelékben meghempergetjük, és vékony szeletekre szelve kínáljuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.