8 db tojás
8 ek cukor
nagy csipet só
8 ek finomliszt
4 ek olvasztott vaj
1 kk. vanilia aroma
reszelt citromhéj
krémhez:
2.5 citrom leve és héjja.
15 dkg cukor
3 db tojás
10 dkg vaj
2 kk étk.keményítő
50 dkg mascarpóne
2,5 dl habtejszin
Díszitéshez kandírozott narancs- és citromkarikák.
4 kocka fehércsoki
A 8 db tojásból és a többi hozzávalóból egy kerek tortaformában piskótát sütünk.
Ha kihűlt betesszük a hűtőbe.
A krémhez a három tojást a cukorral gőz fölött addig verjük/ kb 5 perc/ amíg sűrüsödni kezd. Közben beletesszük a citromok levét és lereszelt héjját.
A keményítőt egy kis vízzel elkeverjük és azt is a még forró krémbe öntjük. Ha levettük a gőzről, hozzátesszük a vajat és a szobahőmérsékletű, mascarpónét.
Addig kavarjuk, míg kihül. Másnapig betesszük a hűtőbe. A hűtőből kivett piskótakarikát kettévágjuk, megtöltjük krémmel, majd a külsejét is nagyjából vékonyan bevonjuk. Másnapig a hűtőben tartjuk majd díszítjük. Először a torta tetejét alakítjuk ki, megszórjuk apróra vágott kandírozott citrommal és naranccsal majd körben kicifrázzuk.
Körbemérjük az oldalát, bejelöljük milyen nagyságú "rózsákat" tudunk csinálni, majd működésbe léphetünk a habzsákkal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.