35 dkg citrom
2 dl tejszín
1 ek keményítő
2 cs vaníliacukor
1 db tojás
5 dkg mazsola
1/2 dl édes fehérbor
15 dkg cukor
1 tk őrölt fahéj
2 szem szegfűszeg
A mazsolára ráöntjük a bort és félretesszük.
A citromot meghámozzuk, összevágjuk, 2 l vízbe feltesszük főni, fűszerezzük a szegfűszeggel, fahéjjal, sózzuk, 5 dkg kristálycukrot adunk hozzá,15 perc fővés után összemixeljük, majd beleöntjük a borban áztatott mazsolát.
A keményítőt 1 dl tejszínnel, 1 dl vízzel elkeverjük, a forró léből rászedünk egy merőkanálnyit, összekeverjük, majd a levesbe öntjük, felforraljuk és levesszük a tűzről.
A tojássárgáját az 5 dkg cukorral jól kikeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a maradék 1 dl tejszínt, majd a forró levesből egy merőkanálnyit óvatosan kevergetve rászedünk, végül a leveshez keverjük. (már nem forraljuk) A vaníliacukrot beletesszük, összekeverjük és hűtjük.
Egy lábasba felteszünk fél-fél liter tejet és vizet 1 csipet sóval és 5 dkg cukorral forrni.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd a forrásban lévő tejes vízbe szaggatjuk és lassú tűzön mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzzük, majd szűrővel egy tányérra szedjük.
Tálaláskor a leves tetejére teszünk a habból, mazsolával, reszelt citromhéjjal megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.