§ 2 csomag babapiskóta (24 db)
§ 0,5 ltejföl
§ 0,5 ltejszín
§ 2 citrom
§ 20 dkg cukor
§ 1 cs bourbon vaníliás cukor
§ 1ek zselatin
§ 1ek csoki tortadara (ehelyett én citromfűvel díszitettem)
1. A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral. A citromok héját a masszába reszeljük, majd a levüket is belefacsarjuk.
2. A tejszínt hidegen (!) kemény habbá verjük, és óvatosan a citromos krémhez keverjük.
3. A zselatint az előírásoknak megfelelően elkészítjük és belecsurgatjuk a krémbe.
4. Egy magas falú jénai tál alját kirakjuk a piskótákkal, majd bevonjuk a citromos krém felével, újabb sor piskóta, majd ismét a krém következik.
5. A tetejét citromkarikákkal díszítjük, majd megszórjuk a csokidarával.
6. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
tepsi mérete: 20*35 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.