A cukkínit megmossuk, kettévágjuk, magját kiszedjük és a TW Zöldséghámozóval meghámozzuk.
Az Új Generációs Konyhai Előkészítő Késsel daraboljuk, és a TW Kézi Reszelőn lereszeljük.
Beletesszük egy megfelelő méretű Mesterszakács Főzőedénybe.
Hozzáadjuk az alaposan megtisztított citromok Julienne Hámozóval leszelt héját és a fehér, hártyás rész nélküli citromhúst, amit szintén feldarabolunk az Új Generációs Konyhai Előkészítő Késsel. Magjait eltávolítjuk.
Hozzáadjuk a cukrot is. Összekeverjük és 20 percig állni hagyjuk.
Amikor felforr, kisebb fokozaton főzzük kb. negyed óráig.
Rúd mixerrel pépesítjük.
Ezután hozzákeverjük a dzsem fixálót és még 2-3 percig főzzük.
Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vaníliás cukrot.
Forrón kisebb üvegekbe töltjük, lezárjuk. 5 percre fejre állítjuk az üvegeket, majd visszafordítás után végleges helyükre tesszük a dzsemünket.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.