Hozzávalók tészta:
40 dkg liszt
2 db. egész tojás
15 dkg zsír (nem olvasztott)
1 dl. tej
1 cs. szalalkáli
3 dkg. kakaópor
17 dkg eritrit édesítő ( por)
1 csipet só
Hozzávalók krém:
3/4 liter tej
5 ek. liszt
30 dkg eritrit
3-4 db.citrom kifacsart leve ( ízlés szerint lehet kevesebb)
25 dkg. vaj
Tetejére:
Olvasztott csokoládé, vagy főzött csokimáz
Elkészítés tészta:
A tejhez öntjük a szalalkálit, a lisztet, sót porcukrot összekeverjük, majd a többi anyaggal tésztává gyúrjuk.
3 részre osztjuk, egyenként elnyújtjuk,
( 30x 35 cm ) tepsi hátulján 175 fokon
mindegyik lapot megsütjük, ( kb. 15 perc)
Krém elkészítése:
A tej nagy részét feltesszük az édesítővel, ici - pici sóval forrni, a lisztet a maradék tejjel összekeverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük, jól összeforraljuk, majd hűtjük.
Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük vajat, a citromlevet és botmixerrel jól felhabosítjuk, hűtjük.
Tészta összeállítása:
A kihűlt krémet a tésztalapok közzé töltjük, a tetejét olvasztott csokoládéval lekenjük.
Jó kihűtjük és felszeletelve kínáljuk.
Ha nincs csokoládénk, készíthetünk csokoládémázat is.
Hozzávalók csokimáz:
10 dkg por erititet 5 dkg vajat, 2 dkg. kakaóport, 1 kk. étkezési keményítőt, 3 ek. tejet összefőzünk és azonnal bevonjuk vele a tésztát.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.