Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Citromos ribizlis csiga

felvitel dátuma: 2014-07-13 14:30:12       mai nézettség: 1       nézettség: 892
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 mk

1 tojás

1 tojás sárgája

fél rúd vanília kikapart magja

3 dl tejszín

fél dl tej

2 dkg friss élesztő

3 ek. cukor

8 dkg olvazstott vaj

Töltelék: 0,5 kg ribizli. 10 dkg porcukor, 2 ek. kukoricakeményitő

Teteje : 1 tojás, 8 dkg porcukor, fél citrom leve

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele 1 tk. cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt

Dagasztógép táljába szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a többi cukrot és elkeverjük. Beleütjük a tojást, a tojás sárgáját, hozzáadjuk a vanília magokat és a tejszínt (tejszín helyett használhatunk 2,5 dl tejet és 8 dkg olvasztott vajat). Végül az élesztős tejet is a tetejére öntjük.

Elindítjuk a dagasztást, 2-3 percig alacsony fokozaton, majd amikor a tészta nagyjából összeállt még kb. 10 percig magasabb fokozaton dolgoztatjuk a gépet. Könnyű, kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát készítünk.

Természetesen kenyérsütő géppel is összeállítható a tészta.

A bedagasztott tésztát kelesztő tálba tesszük és kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.

 

Amíg a tésztánk kel a fél kg áfonyát leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.

 

A megkelt tésztát kb. 30 cm x 45 cm nagyságú téglalap formára nyújtjuk.

A lecsepegtetett áfonyát elkeverjük a cukorral és a keményítővel (ez utóbbi a sütés alatt megköti a gyümölcs levét).

A gyümölcsöt a tésztára terítjük és kissé bele is nyomkodjuk.

Vékonyan kivajazunk egy kb. 25 cm x 30 cm nagyságú sütőedényt és a csigákat sorban beletesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg melegszik a csigák tetejét lekenjük a felvert tojással.

Az edényt betoljuk a forró sütőbe és a csigákat 30 perc alatt pirosra sütjük.

Végül elkészítjük a mázat. Ehhez a porcukrot kevés lime vagy citromlével tejföl sűrűségűre keverjük, addig, amíg a cukor felolvad és a máz szép fényes lesz. Ezt csorgatjuk a csigák tetejére.

Ez a receptet a Limara rceptje ott áfonyával készítették, én ribizlivel csináltam.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.