A piskótához:
8 db tojás
8 ek.finom liszt
8 ek.kristály cukor
1 cs.sütőpor
A krémhez:
2 db citrom
15 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
2 dl 20%-os tejföl
1/2l hulala tejszín
A díszítéshez:
1 db citrom
Előkészítés:a szokásos módon megsütjük a piskótát és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:A tejszínt kemény habbá verjük.Teszünk félre a díszítéshez.A tejfölt elkeverjük a cukorral,egy citrom reszelt héjával és két citrom levével.Hozzákeverjük a tejszínhabot.A piskótát lapjával ketté vágjuk,megkenjük a citromos krém 2/3 részével.Rátesszük a másik lapot.A tetejére kenjük a maradék 1/3 krémet.Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe fél órára.Tejszínhabbal és negyedekbe vágott citromkarikákkal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.