A piskótához(26 cm-es a tortasütőm)
6 tojás, 25dkg cukor , 1 sütőpor, 11dkg liszt, 2 dkg kakaó, citromhéj
A krémhez:
2 rama, 32 dkg porcukor, 2 csomag tejszínízű pudingpor, 8 dl tej, 2 nagy citrom
A 6 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, utána beletesszük a sütőpor, a kakaót, a lisztet és a citromhéjat. A 6 tojás fehérjét felverjük és hozzákeverjük a habot. Kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük. Kb 1 órát sül 180 fokon. A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben. Ha kihűlt hozzáadjuk a citromok levét. A vajat kikeverjük a cukorral, majd utána hozzáadjuk a pudinghoz. Kicsit tegyük hűtőbe, utána lehet tölteni a tortát. Az oldalára csokiforgácsot szoktam tenni, a tetejére a krémből csinálok díszeket és marcipán virágokat teszek rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.