Hozzàvalok a tésztàhoz :
· 3 db tojàs
· 3 evokanàl cukor
· Fél cs. Sütöpor
· 3e.k. olaj
· 3 e. k. liszt
· 1 cs vanilliàs cukor, vagy egy db vanilin rud kikapart belseje
Hozzàvalok a krémhez :
· 2 cs vanilliàs puding
· Zöld citrom szörp
· 800ml viz
· 5 e. k. cukor
· Fél citrom
· 25 dkg margarin
· 3 levél zselatin (elhagyhato)
Elkészités :
A tojàsokat szétvàlasztjuk, a sàrgàba rakjuk a vanilliàs cukrot a sütöport és az olajat. A fehérjébe a cukrot és habbà keverjuk. Amikor szép kemény habot kaptunk, hogy nem esik ki a tàlbol, a sàrgàjàt beleontjuk és épp, hogy a mixerrel osszekeverjuk, majd a lisztet és szintén épp, hogy összekeverjuk a mixerrel!
A krém:
A pudingport és a cukrot osszekeverem. Izlés szerint a szorpot a vizzel összevegyitem, de annyit, hogy a végeredmény ne legyen tobb, mint 800ml folyadék! A szörpöt lassan hozzàadom a pudingporhoz és felfozom surure. Amikor màr annyira meghült, hogy nem börösödik, de még enyhén meleg, a màr habosra ! vert margarinnal összekevertem. Eztàn izlés szerint reszelhetunk bele carom héjjat és a fél citrom levét.
A tetejére szeletelhetünk citrom karikàt és izlés szerint zselatint is önthetünk rà! A zselatinba is nyomhatunk egy kis citrom levet !
Majd eztàn kinek izlése adja, ugy tölti be a tésztàba.
A torta forma nekem 21 cm àtméröjü volt, az adagokat is ehhez mérten szàmoltam ki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.