Nagyon finom
Hozzávalók a tésztához:
1 tojás, 15 dkg vaj 1 mokkáskanál szódabikarbóna 15 dkg porcukor 40 dkg liszt 2 dl tejföl
Hozzávalók a krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
2 citrom leve és reszelt héja
25 dkg vaj
5 dkg cukor
kb. 5 evőkanál baracklekvár a középső lap töltéséhez
Porcukor a felszeletelt sütemény tetejére
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Könnyen nyújtható, rugalmas tésztát kell kapnunk.
4 cipóra osztjuk. 25 × 38 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 4 lapot sütünk,
egymás után. Világosra sütjük, kb. 12-15 perc alatt megsül 180°C-on.
A krémhez a lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük.
A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, a citrom reszelt héját és
kifacsart levét, majd jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményt betöltjük:
Egy nagyobb téglalap alakú tálat kikészítünk, s erre rakjuk a tésztát. 1 lap, erre jön a krém
fele, majd megint 1 lap, erre kenjük a lekvárt, megint 1 lap, erre kenjük a maradék krémet,
majd az utolsó lapot is rátesszük.
Pár órára hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy éjszakára. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.