citrom
cukor (literenként 60-80 dkg, de lehet 1:1-ben is készíteni, ízlés szerint)
Haas Szörptartósító arányosan a tasakon található leírás szerint
Az előzőekben feltett cukrozott citromhéjreceptnél lehámozott citromokat használom fel.
A Tupperware Narancshámozójának segítségével felhasítom a citrom fehér héj maradványát, majd szépen lefejtem a húsról.
A levét a citromoknak én gyümölcscentrifugával nyertem ki.
A különvált rostokat addig pörgetem újra, és újra, amíg jóformán csak a magok és a száraz rostok maradnak meg. Ezt a műveletet elég sokszor megismételtem.
Akinek nincs gyümölcscentrifugája, az ne hámozza meg a citromokat, hanem félbevágva egyszerűen citromfacsarón nyerje ki a citromlevet, majd a magokat kiszedve, a levet átszűrve folytassa a készítést.
a 2 kg citromból nekem 8 dl lé lett.
Ehhez én 60 dkg cukrot tettem végül. Először csak csak 45 dkg-ot, de nagyon savanyúnak találtam, így a 60 dkg lett a végső cukor mennyiség.
Elvileg még bírt volna el, de így kicsit savanykásabb a szörp.
Tehát a cukrot és a tartósítót belekevertem a citromlébe. Addig kevergettem, amíg a cukor teljesen feloldódott.
Ezután tisztára mosott üvegekbe töltöttem.
Ami pedig kimaradt, szódával kóstolót tartottunk.
Nagyon finom limonádét kapunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.