Hozzávalók a piskótához:25-30 dkg cukor,6 tojás,1 citrom héja,és leve,20-25 dkg liszt,6 kanál forró víz,1 csomag sütőpor.
Citromkrémhez:2 kocka teavaj,1-2 citrom leve,és héja,ízlés szerint porcukor.
Tetejére díszítésként:1 csomag francia drazsé cukor.
Elkészítés:A tojássárgákat a cukorral,a citrom levével 15 percig keverjük.
Ezután belekeverjük egyenként a 6 kanál forró vízet,amivel még 10 percig keverjük.
Hozzáadjuk a finomra reszelt citromhéjat,beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet,és végül két részletben a felvert kemény habot.Tűpróbáig sütjük!
Citromkrém:A vajat,és a cukrot habosra keverjük,és amikor már habos hozzáadjuk a citrom lereszelt héját,és levét.
A tortát 2-3 felé vágjuk,és ezzel a krémmel kívül belül megkenjük!
Francia drazséval díszítjük ,akár a képen látható módon!
Megjegyzés:Ez a torta születésnapra készült,és nagy meglepetés volt az ünnepeltnek!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.