Tésztához:
25 dkg finomliszt
5 dkg nádcukor
0.5 csomag sütőpor
10 dkg vaj (hideg)
1.5 dl habtejszín
1 db tojás
1 csipet só
Gyümölcsös részhez:
1 kg magozott meggy
3 ek nádcukor
0.5 db vanília (kikapart magjai)
1 kávéskanál fahéj
2 evőkanál étkezési keményítő
A meggyet egy tálban összeforgatjuk a cukorral, a keményítővel és a fűszerekkel. Alaposan kivajazott sütőtálba rendezzük.
A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót elvegyítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat és kézzel elmorzsoljuk benne.
A tojást és a tejszínt összekeverjük, a száraz részhez adjuk, és fakanállal összedolgozzuk.
Két evőkanállal egyforma méretű kupacokat formálunk és beborítjuk a gyümölcs tetejét. Nem kell túl szorosan, valamennyire megnőnek a halmok a sütés közben, és guszta is, ha itt-ott kikandikál a gyümölcsös rész a tésztaréteg alól.
Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Langyosan tálaljuk, egy gombóc vaníliafagyi kíséretében vagy sodóval.
* Nem bonyolult desszert, és bármilyen gyümölccsel finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.