10 dkg.gríz, 7 dkg. liszt, 2,5 dl. tej, 4 tojás, 10 dkg. cukor, reszelt citrom/narancshéj és van. cukor, 10 dkg. vaj. Savanykás lekvár (itt áfonya)
10 dkg.grízt, 7 dkg. lisztet összekeverek 2,5 dl. tejjel, egy órát állni hagyom. 4 tojás sárgáját habosra keverek 10 dkg. cukorral, hozzákeverem a tejes-lisztes-grízes masszához, majd felverem a 4 tojás fehérjét. Óvatosan összekeverem, reszelt citrom/narancshéjat és van. cukrot is teszek hozzá. Nagy serpenyőben feloldok 10 dkg. vajat, majd beleöntöm az egész keveréket, lassan a szélétől kezdve forgatom, kevergetem hagyom pirulni, megint keverem egészen addig, míg ilyen morzsás lesz. Gyerekek kedvence!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.