2 kg kimagozott cseresznye,
40 dkg cukor,
fél citrom leve,
1 cs dzsem fix
Elkészítés :
A megmosott cseresznyét kimagozom, a cukorral,egy éjszakát hűvös helyen állni hagyom .Másnap a citromlevét is a fazékba teszem, és botmixerrel pépesítem.
A cseresznyepépet elkeverem a dzsem fixel és felforralom. Folyamatosan kevergetem, majd 3-5 percig hagyom forrni a kész dzsemet.
Az üvegeket forró ecetes vízzel sterilizálom
Még forrón a sterilizált üvegekbe töltöm a dzsemet , majd a kupakkal lezárom
és lehetőleg tetejével lefordítva hagyom kihűlni meleg takarók között
A kihűlt lekvárok üvegét esetenként a kamrába tétel előtt érdemes megmosni, hogy a véletlenül lecsorgott cukros gyümölcsöt eltávolítsuk.
Nagyon finom ízletes cseresznye dzsemet fogyaszthatunk .
Jó étvágyat hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.