Hozzávalók:
2 kg cseresznye/kimagozva/
1 kg eper
70 dkg cukor
1 teáskanál citromsav
2 cs 3:1 dzsemfix
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A megmosott gyümölcsöket egy edényben bot mixerrel pépesítettem. Aki darabosabban szereti, csak kevés ideig, aki simábban kedveli, tovább mixelje. Ezt követően hozzáadtam a cukrot, a dzsemfixet, a citromsavat és a fahéjat, majd forrástól számítva 5-10 percig főztem. Ha hab képződik rajta, azt le kell szedni. Az előkészített, tisztára mosott üvegekbe szedtem, lezártam a kupakkal és fejre állítottam 10 percig. Ezt követően száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Ebből a mennyiségből kb 5-6 „nagymama lekváros üveggel” lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.