1 pohár natur joghurt vagy kefir
2 evőkanál tejföl
2,5 pohár liszt
1,5 pohár cukor
0,5 pohár étolaj
1 sütőpor
2 egész tojás
nagy méretű tepsibe dupla adag kell mindenből
1 kg magozott cseresznye
0,5 kg földieper
Tojást a cukorral és a sütőporral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot az étolajat és végül a lisszttel is jól összekavarjuk. Óvatosan belekeverjük a gyümölcs 2/3 részét és sütőpapirral bélelet tepsibe simitjuk . Tetejét megrakjuk a maradék gyümölccsel és közepes lángon készre sütjük. Teljes kihülés után tetszőlegesen szeljük és porcukorral tálaljuk.
Diszithetjük a tésztát porcukor helyett fehér vagy ét csokival megcsorgatva.Szines tarka tésztát is készithetünk. A tésztát felét kakaóval elkeverjük és a barna masszát kanalanként tesszük a tepsibe a fehér masszára s igy sütjük.
Gyümölccsel is szabadon gazdálkodhatuk lehet több is a gyümölcs vagy kevesebb izlés szerint.
Sárgabarack és szilva érésekor keményebb barackkal és szilvával is nagyon finom. Főleg a sárgabarackos.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.