35-dkg liszt
3dkg élesztő
1,5dl tej
20dkg cukor,
2 egész tojás,
2 evkanál tejföl
citromhéj,citromlé,vaniliás cukor,örölt fahéj
porcukor a szóráshoz,
30dkg fagyasztott vagy befött cseresznye
A kelesztő tálba szórom a lisztet,cukrot,van.cukrot,citromhéj és a citrom leve,összekeverem,mélyedést csinálok a közepébe és beleöntöm a langyos tejet,rámorzsolom az élesztőt,ráhúzok a lisztből egy kanálnyit,lefedem és megvárom, amig az élesztő felfut,kb 10 perc,ráütöm a két tojást és elkezdem bedagsztani,a vajat megolvasztom előtte és apránként a tejföllel együtt hozzádagasztom.Lelisztezem és megkelesztem,kb 35 perc.
Kizsírozom a tepsit és a megkelt tésztát belenyomkodom,rászórom a cseresznyét,amit előtte egy kicsit átpároltam van.cukorral és fahéjjal
Előmelegített sütőben 150 fokon légkeverés mellett 40 percig sütöm.Mikor elkészült meghintem porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.