Hozzávalók:
60 dkg liszt, 1 TK só, 25 g élesztő, 10 dkg cukor,10 dkg zsír, 2 tojás ,kb 3 dl tej. 50 dkg magozott cseresznye 20 dkg pirított dara
Elkészítése:
kevés zsiradékon megpirítani,majd forró vízzel leönteni h megdagadjanak a daraszemek),,kb 10 dkg fahéjas cukor, és egy újabb tojás a tetejére kenéshez. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítek,fél óra kelesztés után 2 részre osztom,majd téglalap alakúra nyújtom,s megszórom darával magozott cserenyével és behintem fahéjas cukorral. Feltekerem,ismét kelesztem kb 20-30 perc majd a tetejét lekenem felvert tojással 180-200° sütni
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.