35 dkg liszt
22 dkg ráma
8 dkg porcukor
1 egész tojás
2 vaníliás cukor
1k.kanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
*Baracklekvár házi
* vaníliás porcukor
*Citromos máz a tetejére:
10 dkg porcukrot elkeverünk 2-3 ek.citromlével és ecsettel megkenjük vele a linzerek felső felét.Hadjuk megszáradni.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, és linzer szaggatóval kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Sütőpapíros tepsire helyezzük a kiszaggatott tésztákat, és néhány perc alatt készre sütjük. Kihűlés után baracklekvárral töltjük.Vaníliás porcukorba beleforgatjuk. Természetesen dobozba téve eltartható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.