70 dkg finom liszt, 1 dl olaj, 3 dl lanyos tej, 1 mokkáskanál só, 1 csomag élesztő, 3 csapott evőkanál kakaópor natur, 2 evőkanál poliswet folyékony édesítő ,(vagy 30 szem édesítő tabletta) 2 tojás, 8 evőkanál barack lekvár,(v. bármilyen)
Egy mély tálba öntjük a lisztet,majd közepébe mélyedést készítünk,ebbe morzsojuk az élesztőt,hozzá adjuk a sót,2 csomag vaniliáscukrot,és az édesítőnket,majd langyos tejet ráöntjük. Várunk vele 5-percet, hozzá adjuk a tojást, és síma tésztává dagasztjuk. A végén az étolajjal is jól össze dolgozzuk,majd két felé vesszük a tésztát,és egyikbe bele dolgozzuk a kakaóport. Ezután 2-sárga és 2-t kakaós cípót formlunk belőlle.
Nem várunk vele míg meg kel, hanem lisztezett deszkán először egyik kakaós cípót nyújtjuk ki fére tesszük, majd egy sárgát is ki nyújtunk ugyan akkorára mint a kakaós.
A sárga kinyújtott tésztát félre tesszük és a kakaósat gyúródeszkára terítjük,meg kenjük 4 evőkanál lekvárral erre fektetjük a sárga kinyújtott tésztánk. Majd szorosan feltekerjük és sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe tesszük.
Ugyan igy járunk el a másik tésztával.
Tepsiben 40-percet hagyjuk kelni,majd előmelegített sütőben, közepes lángon 45 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült vászon konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk a papírt róla, majd vissza fordítjuk és deszkán konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
Utánna szépen lehet szeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.