Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg ráma
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 pohár tejföl
2 tojássárgája
Krém
2 vaníliás puding
5 evőkanál cukor
1 l tej
Meggy töltelék
50 dkg meggy krémmé turmixolva
5 evőkanál búzadara
10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hagyjuk picit pihenni, és ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a kimagozott meggyet botmixerrel pépesítjük ,hozzáadjuk a porcukrot ,majd belerakjuk a búzadarát .Picit hagyjuk állni hogy megszívja magát .
A tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzünk ,közben hagyjuk kicsit hűlni .
Tepsibe terítjük a tészta 2/3-ad részét (nem kell túl vastagon), majd 10 percre bedugjuk a sütőbe picit sülni ,ha kész kivesszük és ezen elegyengetjük a meggyes töltelék felét majd a pudingot és ismét a meggy másik felét . A tetejét négyzetrácsosan befedjük a maradék tésztával (vagy ráborítani, ha vékonyra van nyújtva). Megszurkáljuk, és irány a sütő. Kb 25 percig lassú fokozaton süssük Forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.
Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.