1 l halalaplé (halcsontot, fejet leveszöldségekkel, babérlevéllel 2 órát főzünk, leszűrjük)
0,5 l ízes húslé
2 szelet tengeri halfilé
1 konzerv csicseriborsó
2 ek liszt
1 kis tojás
1 csokor petrezselyem
Só
1 ek étkezési keményítő
1 chili
2 ek olívaolaj
A hús- és halalaplevet összeöntjük, felforraljuk. A halfiléket kétcentis kockákra vágjuk, a chilit vékonyan felkarikázzuk, a csicseriborsót szűrőben lecsepegtetjük, átmossuk.
Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a halkockákat és a chilit, egy perc alatt körbepirítjuk. Ráöntjük az alaplevet, mikor ismét felforrt, beleöntjük a csicseriborsót. A lisztet kikeverjük kevés vízzel és 2 ek-lal a felaprított petrezselyemből, sózzuk. Galuskatésztánál sűrűbbet kapjunk, beleszaggatjuk a levesbe. Mikor feljöttek, az étkezési keményítőt kikeverjük 2 ek hideg vízzel, a levesbe öntjük. Ha besűrűsödött, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk és fogyaszthatjuk is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.