Hozzávalók
uborka amennyi belefér ( több vízben átmosva )
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 dl 10%-os ecet
3-4 erős paprika
1-2 sárga paprika cikkekre vágva
1-2 db piros paprika félbe vágva
1-2 babérlevél
2 mokkáskanál koriander
2 mokkáskanál mustármag
2 darabka kapor
1-1 késhegynyi borkén
Elkészítés:
A megmosott üveg aljára tesszük a kaprot , babérlevelet és elrendezzük benne az apró uborkákat.Én most tettem bele zöld erős és sárga paprikát is ,illetve pirosat félbe vágva . Ezután egy edénybe beleteszem a sót, cukrot,kb 1 liter vízzel és az ecettel kikeverem . A koriandert, mustármagot ráteszem az uborkára . Ráöntjük az ecetes levet, a tetejére biggyesztjük a borként és szorosan lezárjuk.
Természetesen ,csak uborkából is készíthetjük ,de ha nincs annyi termés a kertben így is pótolható és nagyon finom .
Ezek most nagyon erősek lesznek mert a saját erős paprikánk olyan mint a méreg .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.