Hegyes-csípős paprika
víz,
ecet
cukor
kapros savanyúságtartósító, készen kapható
A paprikát alaposan megmossuk, a szárrészt levágjuk., ugyan itt kettéhasítjuk de nem egészen.
Vizet főzünk fel amibe teszünk egy teáskanálnyi sót, fél deci ecetet, ebben a vízben kissé megfőzzük a paprikát adagonként, lecsepegtetve üvegbe rakjuk, majd a vízbe beleöntjük a tartósítót, kicsit főzzük, bele ízlés szerint kevés cukor és az előírt mennyiségű ecet.
Ezt a lét forrón az üvegben lévő paprikára öntöm, lezárom és száraz dunsztba teszem.
A KÉPEKEN LÁTHATÓ MENNYISÉG EGY VÖDÖRREL VOLT NYERSEN.
Egytartósítónak a fele kellett hozzá, de mindet elkészítettem, amihez 10 dekányi cukrot tettem, a megmaradt lét a következő alkalommal használom fel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.