felvitel dátuma: 2015-02-03 16:33:04
mai nézettség: 1
nézettség: 2132
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
1 egészcsirkemellfilé
9 szelet bacon
kb. 70 g gyorsrizs
100 g magyarosízűtömlőssajtkrém
kb 5 dkgtrappistasajt (elmaradhat)
1 dbsárgarépa
só
őröltfeketebors
borsikafű
grillfűszer
3 kövérgerezdzúzottfokhagyma
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 40 perc
Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
A csirkemelletközépenmegfelezzük, vékonyszeletekrevágjuk, kiklopfoljuk (énfolpackalattszoktam), majd kb. 6 cm szélescsíkokravágjuk, sózzuk, borsozzuk, éskevésborsikafűvel is megszórjuk.
A kissékihűltrizsből a szükségesmennyiségetkivesszük, belekeverjük a sajtkrémetés a zúzottfokhagymát, ésjólösszedolgozzuk.
A sárgarépátmeghámozzuk, majdszinténzöldséghámozóvalhosszábanpapírvékony (kb 1 cm széles) szeleteketvágunk, és kb. 10 percalattpuhárapároljuk. (Ne főzzük)
Egy vágódeszkára baconszeletet fektetünk, erre 1 szelet húst teszünk (ha túlnyúlik alatta a bacon, az nem baj), majd szétoszlatunk rajta kb. 1 ek-nyi sajtkrémes rizst.
A rizsre 3 szelet párolt répát teszünk (esetleg 1 vékony szelet trappista sajt is mehet mellé), majd óvatosan feltekerjük.
A többi hússzelettel is így járunk el. A hústekercseket vékonyan kizsírozott hőálló tálba állítjuk, és forró sütőben pirosra sütjük. (Ha nagyon pirul, alufóliával letakarjuk, és így sütjük tovább.)
Miután megsültek, a husihengereket kettévágjuk, így alacsonyabb "tekercseket" kapunk, és a töltelék is szebben mutat.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.