Hozzávalók:
· 1 db egész csirke
· 5 cl olíva olaj
· 1 db chili paprika
· só
· 1 mk szárnyas fűszerkeverék
· 1 ek durvára darált bors
· 1 mk őrölt kömény
· 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, a chilit apróra vágjuk. Az olíva olajat elkeverjük a fűszerekkel, áttört fokhagymával, és az apróra vágott chilivel.
Ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a csirkét.
Elkészítés: A csirkét grillráccsal ellátott tepsire tettem és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. másfél óra alatt szép pirosra sütöttem.
Köretnek párolt zöldséget és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.