A paradicsommártáshoz:
1/2 fej reszelt vöröshagyma,
2 ek oolivaolaj,
2-3 gerezd (paszírozott) fokhagyma,
1 doboz szeletelt paradicsom konzerv,
1 kk oreganó,
1 ek Delikát/Vegeta,
1 kk cukor,
A csirkéhez:
4 db csirke mell,
50 gr kenyér morzsa,
100 gr reszelt parmezán sajt,
60 ml olivaolaj,
8 db bazsalikom levél,
120 gr Mozzarella vagy Edámi sajt,
2 tojás,
1. Egy közepes méretű lábasba öntünk egy kis olivaolajat és amikor már felmelegedett beletesszük az előre lereszelt vöröshagymát,
2. A vöröshagymát 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az átpaszírozott fokhagymát,
3. Így pirítjuk még 1-2 percig majd hozzáadjuk a paradicsomot, az oregánót, a vegetát és a cukrot,
4. Majd mindezt lassú tűzön főzzük kb 12 percig, időnként keverjük meg,
5. Amíg föl a szósz készítsük elő a csirkét,
6. Mossuk meg és törlőpapírral töröljük meg a csirke melleket, (ha van rajta bőrös rész azt távolítsuk el) utána tegyük 2 frissentartó fólia (folpack) közé és kloffoljuk ki kb 1 cm vékonyra, ha túl nagyok lennének a szeletek akár vágjuk őket félbe,
7. Sózzuk és borsozzuk,
8. Egy edényben verjük fel a tojásokat, a másikba keverjük össze a kenyér morzsákat a reszelt parmezán sajttal,
9. A hús szeleteket először mártsuk bele a tojásba majd forgassuk bele a kenyérmorzsába, és azután rögtön tegyük a már felmelegített forró olajba és süssük kb 3-4 percig,
10. Ekkor egy jénai tálba tegyük bele a paradicsommártás 3/4-t és arra fektessük a megsült hús szeleteket és minden húsra öntsük rá a maradék paradicsomszószt,
11. A szósz tetejére helyezzük a bazsalikom leveleket és szórjuk meg a reszelt vagy a felszeletelt sajttal, így tegyük be a 200°C fokra már előmelegített sütőbe és süssük kb 30 percig,
12. Amikor elkészül tálaljuk főtt széles metélt tésztával.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.