zúza: 0,50 kg
csirke máj: 0,50 kg
vöröshagyma: 1 nagy fej
őrölt paprika: ízlés szerint
bors: ízlés szerint
só: ízlsé szerint
majoránna: ízlés szerint
burgonya: 0,80 kg
zsír: ízlés szerint
paradicsom: 2 db
zöld paprika: 2 db
A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Mielőtt pirulni kezdene, meghintjük őrölt piros paprikával ( de ekkor levesszük a tűzet minimumra ), beletesszük a megmosott zúzát, kevés vizet adunk hozzá és elkeverjük.
Fedő alatt pároljuk, majd ismét adunk hozzá egy kevés vizet folyamatosan, ahogy elfő a víz. Ha a zúza félig megfőtt hozzátesszük a csorkemájat.
1 óra főzés után a zöldpaprikát és a paradicsomot is hozzátesszük.
Tovább főzzük egészen addig, amíg a zúza puha nem lesz.
Majorannával, borssal ízesítjük. A legvégén sózzuk! Készre főzzük.
Vízbe sót teszünk, majd a meghámozott négybe vágott burgonyát puhára főzzük.
Főtt burgonyával, és idényzöldséggel díszítve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.