50 dkg csirkemellfilé
A bundához:
6 evőkanál liszt
1,5 kávéskanál sütőpor
3 evőkanál étkezési keményìtő
1 db tojás
1 csipet só
1 evőkanál olaj
A mázhoz :
4 evőkanál ketchup
3 evőkanál méz
4 evőkanál szezámmag
1.
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk.
2.
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a keményìtőt, a sót, a tojást, az olajat, sütőport, és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk belőle, sűrűbbet , mint a palacsintatészta.
Beleforgatjuk a húskockákat.
3.
A mázhoz összedolgozzuk a mézet a ketchuppal és a szezámmaggal.
Közben annyi forró olajban, amennyi ellepi, nagy lángon aranybarnàra sütjük a húst. / Ne egyszerre süssük ki, mert összeragagadnak, sülés közben ugyanis megnőnek./
Még forrón beleforgatjuk a ketchupos- mézes- szezámmagos mázba, és tálalhatjuk is.
Köret: burgonya
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.