1 kg. csirkemáj (ez szívvel együtt volt)
5 dkg szárított vargánya gomba
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál csibezsír
2 teáskanál őrölt pirospaprika
őrölt színesbors
só
Mivel nálunk a húsboltban szívvel együtt lehet kapni a csirkemájat, így azzal együtt készítettem el a pörköltet.
Először a szárított vargányát aprítóban összetörtem, majd forró vízzel leforráztam, lefedve felhasználásig hagytam állni.
A szíveket félbevágtam, a májat felkockáztam. Csibezsíron megpirítottam a felkockázott hagymát, a végén hozzátettem a zúzott fokhagymát, s azt is kissé megprirítottam. Ekkor jött az őrölt paprika, kevés víz, majd a félvevágott szívek. Mikor félpuhák voltak a szívek, hozzáadtam levével együtt a darabolt vargányát és színes borsot öröltem bele. A főzés utolsó 5-6 percében a darabolt máj is belekerült, hiszen annak nem sok idő kell.
Pirított tarhonyával tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.