Kipróbáltam, isteni! Mindenkinek ajánlom, ráadásul nagyon dekoratív! Koszi Hugikám!
Hozzávalók:80 dkg. csirkemell,20 dkg. bacon szalonna. vagy tarja,15 dkg, reszelt sajt,só ,bors,aprított petrezselyem zőld,2 dl. tejföl,3 evőkanál liszt 2 egész tojás
1 maroknyi,cukorbórsó,1 maroknyi kukorica
alufólia
A tejfölt a tojásokkal elkeverem, beleteszem a lisztet, sózom, borsozom. A csirkemellet apró kockákra vágon,belekeverem a tejfölös masszába,a sajtot és a petrezselyem zöldet hozzáadva jól elkeverem, Az őzgerincformát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával.Bele terítem a bacon szalonnát,/ vagy tarját/ úgy hogy a szélei kilógjanak a formából. Közben a megfőzött kihűtött,kukoricát és cukorborsót is hozzáteszem. Beleöntöm az őzgerinc formába, ráhajtom a szalonna széleit, a maradékot keresztbe ráteszem. Tejföllel megkenem a tetejét, sajtot szórok rá,és szép pirosra sütöm.,
Bár az eredeti recept alufóliát ír alá, én inkább a kivajazós módszert javaslom, mert az alufólia ráragad, és nehéz lehámozni róla.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.